Verborgen tuinen Rotterdam 2022

De groene ontdekkingsreis door Rotterdam vindt in 2022 plaats op 11 & 12 juni. Een zestigtal eigenaren van Verborgen Tuinen gelegen op de noordelijke Maasoever stellen hun tuin open voor het publiek.

Verborgen Tuinen gaat over tuinen die verborgen liggen achter schuttingen en heggen die normaal niet door publiek bezocht kunnen worden. Allemaal ideale inspiratiebronnen voor groenliefhebbers. Bij de selectie wordt gekozen voor een gevarieerd en boeiend aanbod van privétuinen: kleine, grote, strakke of juist romantische tuinen, klimaatadaptieve, liefhebbers- of designtuinen.Tuinen met een rijke geschiedenis, maar ook jonge tuinen die nog volop in ontwikkeling zijn.
Het jaarlijkse weekend toont hoe bewoners uit eigen initiatief en met eigen middelen bijdragen aan een groene stad die ecologisch meer in evenwicht is en die ruimte maakt voor inheemse flora en fauna. Verborgen Tuinen is daarmee in feite ook een jaarlijks manifest tegen de ‘verstening’ van voor- en achtertuin. Hier kun je zien dat Rotterdam een rustgevende, aantrekkelijke plek kan zijn voor bewoners en bezoekers.
Kijk voor meer informatie op de Verborgen Tuinenwebsite.


Dit evenement is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals.