Zomerfeest in Plantentuin Meise

Op 27 en 28 juni is er heel wat te beleven tijdens het zomerweekend in de Plantentuin Meise.De kinderen kunnen weer een nieuw avontuur beleven met Koning Amaryllo. Hij laat ze zien wat de planten bezighoudt in de zomer. De hele zomervakantie zal dit avonturenparcours blijven staan voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

De bladeren van de reuzenwaterlelies zijn nu op hun grootst. Tijdens het zomerweekend kan je je kleintje (tot 12 maanden oud) op de reuzenwaterlelies laten fotograferen. Dit kan slechts één keer per jaar met hoogzomer. Hiervoor moet je wel reserveren.


Victorialelie_Meise

In het Plantenpaleis is er ook de speciale theatrale rondleiding van de Plantenbabbelaar. Deze vertelt fantastische verhalen rond planten uit de oertijd en het regenwoud. Dit kunstproject, een samenwerking tussen kunstenaar Lucas David (Cirque Végétal) en de Plantentuin, heeft geleid tot deze bijzondere theaterrondleiding. Na reservatie, € 10 incl. toegang tot de Plantentuin.

Verder zijn er doorlopend voor iedereen gezellige activiteiten rond thee proeven, zalfjes bereiden, planten tekenen voor mensen zonder het minste talent, een wandelparcours rond eetbare planten en reuzenspellen op het gazon. En niet te vergeten: 3 tentoonstellingen in het Kasteel: Serres Chaudes van schilder Tom Liekens, For your eyes only van bronsgieter Will Beckers en Tinctoria van artist-in-residence Sandrine de Borman.

www.plantentuinmeise.be