© EGO Power+

Zijn accu tuinmachines net zo krachtig als benzine machines?

Het is een vraag die steeds vaker naar voren komt. En niet geheel onterecht, want deze energiebron wordt in alle markten steeds belangrijker. Met het oog op een schonere, veilige en stillere toekomst vertelt EGO Power Plus je graag wat meer over de technologie achter hun accu tuinmachines.


56V: een gouden greep in accutechnologie

De kracht van de accu tuinmachines is een combinatie van het soort accu samen met de gebruikte motor die in de machine zit. Er zijn verschillende accuplatformen op de markt. Eén van de meest in het oog springende accuplatformen van dit moment is die van EGO Power+. Zij zijn het enige systeem met een 56V accu.

En wat maakt dit systeem nu anders dan een 40V of een 80V systeem? Het basisprincipe is simpel; hoe hoger het voltage en ampèrage, hoe meer energieopbrengst. Nu zul je denken; hoe meer voltage hoe meer energie, dus dan heb je meer aan een 80V accu. En dat is nu net niet het geval. Door een toename van het voltage verandert ook de vorm van de accu. En dit laatste zorgt ervoor dat in een 80V accu weer minder cellen ofwel ampères passen dan in een 56V accu. De combinatie van 56V en de hoge ampèrage tezamen zorgt ervoor dat EGO accu’s de hoogste energieopbrengst in de markt kunnen leveren.

(lees verder onder de video)

Tot maar liefste 3 jaar garantie op de accu

Maar er is meer dan alleen het hoge energieniveau dat EGO accu’s leveren. En dat is hun goed doordachte accu-management-systeem. Dit zorgt er namelijk voor dat de capaciteit van de accu door de jaren heen goed blijft en de levensduur van de accu tot 1000 oplaadcycli meegaat. Je begrijpt meteen waarom zij tot drie jaar garantie kunnen geven op hun accu’s. De accu’s van EGO zijn goed draagbaar. Al moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat elke ampère extra ook zorgt voor een toename van het gewicht.

Alle tuinklussen op één accusysteem

Het één leidt tot het ander want met deze hoge energieopbrengst is de deur opengezet om krachtigere motors in de machines te plaatsen. En dit heeft EGO natuurlijk gedaan. Een gouden combinatie, want de accu op zich levert niet de kracht; die kracht komt altijd van de motor.

Met hun assortiment van meer dan 60 tuinmachines inmiddels (!) levert EGO een volledig assortiment om de tuin mee te onderhouden. Van grasmaaiers en trimmers tot heggenscharen en kettingzagen en van bladblazers tot de veelzijdige multitool. Al hun machines en accu’s worden gemaakt voor drie verschillende doelgroepen, te weten de particuliere gebruiker, de semiprofessionele gebruiker en de professionele gebruiker. Het mooie van het systeem van EGO is dat alle accu’s en alle machines uit hun assortiment uitwisselbaar zijn met elkaar. Ongeacht of je nu particulier of professioneel gebruiker bent.

Zijn accu tuinmachines net zo krachtig als benzine tuinmachines? EGO Power+ vertelt je er meer over in het CG Concept Jaarboek 2021.
© EGO Power+

Andere manier van werken

Elke machine/accucombinatie heeft een andere gebruiksduur. EGO heeft hier een mooi autonomieschema voor gemaakt zodat je een indicatie krijgt hoe lang je met een accu en machinecombinatie kunt werken. Met twee accu’s kun je vaak al een hele dag werken omdat de ene accu alweer volledig is opgeladen voordat de andere leeg is.

Zo ver is het al

Om af te sluiten met onze beginvraag: zijn accu tuinmachines al net zo krachtig als benzine tuinmachines? We kunnen op basis van bovenstaande uitleg hier een volmondige “Ja” op antwoorden. De accutechnologie neemt grote sprongen en kan de kracht van benzine evenaren en zelfs overtreffen. Op dit moment vindt een omslag plaats van brandstof naar accu. En gelukkig maar, want dit is hard nodig.

De technologie staat niet stil en wordt steeds verder ontwikkeld. EGO zal ervoor blijven zorgen dat ook haar toekomstige accu’s blijven passen op de machines die zij heeft ontwikkeld. Zo blijf je er zeker van dat je niet alleen voor het meest krachtige accuplatform kiest, maar ook voor een toekomstbestendig platform.

www.egopowerplus.be

Benieuwd naar meer?

» Ontdek alle klimaatoplossingen voor de groensector in het Jaarboek 2021!