Virtueel landschapsfestival lala.ruhr

Het netwerk lala.ruhr is een nieuw platform voor de duurzame en toekomstbestendige ontwikkeling van het landschap in het Duitse Ruhrgebied. Het doel is de organisatie van een ‘Landschapsbiënnale’ in het Ruhrgebied. Om ideeën te ontwikkelen, organiseert het team van lala.ruhr op 26 en 27 februari 2021 een virtueel landschapsfestival.

Twee dagen lang discussiëren experts, activisten en doeners over de toekomst van natuur, landschap en groene infrastructuur in de metropool Ruhr. In een aantal digitale workshops komen innovatieve stadsmakers en lokaal geëngageerde mensen, planners en landschapsontwerpers, wetenschappers en praktijkmensen samen om te werken aan perspectieven voor het stedelijk landschap. Dit omvat workshopdiscussies over biodiversiteit, stadstuinieren, de waarde van bodems of het creatief gebruik van braakland, maar ook de zoektocht naar een nieuw verhaal voor het Ruhrgebied of een gesprek over het genre “Nature Writing”.


De ervaringen en resultaten van de festivalworkshops helpen lala.ruhr om het verdere veranderingsproces in het Ruhrgebied vorm te geven.

Meer informatie over lala.ruhr, het programma en de inschrijving voor het festival vind je hier.