© John Deere

Zeroturn-zitmaaiers: perfect voor grote oppervlakten

Voor grote oppervlakten heeft een zeroturn-maaier onmiskenbaar een aantal voordelen in vergelijking met een klassieke zitmaaier.


Het zeroturn stuursysteem, dat is overgewaaid uit de Verenigde Staten, betekent in wezen draaien op de plek: de maaier kan rond zijn eigen as draaien, zonder dat de draaicirkel en de ongemarkeerde delen achterblijven. Dit type maaier, dat uitgerust is met joysticks of hendels voor de besturing, is daardoor zeer geschikt om langsheen allerhande obstakels te trimmen, zoals bomen, struiken, vlaggenmasten of bloembedden.

Doordat je met dit type frontmaaier goed zicht op het werk hebt, kan je ook perfecte banen trekken. Bovendien halen deze zeroturn-maaiers snelheden van 8 tot zelfs 20 km per uur. Dat alles levert een flinke tijdswinst op en bespaart ook kosten doordat er minder draaiuren zijn en het brandstofverbruik en het onderhoud lager ligt. “Eenvoudige toegang tot servicecomponenten, een hoog motorvermogen, een optimaal gebruikscomfort en hoge prestaties met een uitmuntende maaikwaliteit dragen bij tot lagere exploitatiekosten”, vat men bij Toro de vele voordelen van hun TITAN zeroturn-maaiers samen.

“Bij een zeroturn gaat het gewoon veel sneller, met een even goed maaibeeld als bij een zitmaaier”, zegt ook Wilfried Onkelinx van Cofabel, verdeler van John Deere. “De transmissie op een zeroturn voert meer kracht naar het maaidek dan de transmissie op een zitmaaier en de gewichtsverdeling van een zeroturn is bovendien beter dan bij een zitmaaier. Dat maakt het gemakkelijker qua toegankelijkheid van de machine en bijgevolg wordt het onderhoud eenvoudiger.”

www.toro.com
www.cofabel.be
www.deere.nl