Robot- en zeroturn-maaiers voor professioneel gebruik

Nog niet zo lang geleden leken robotmaaiers eerder een leuk hebbedingetje voor de particuliere gebruiker. De voorbije jaren ging de evolutie evenwel bijzonder hard, in zoverre dat robotmaaiers nu ook in het professionele wereldje steeds verder oprukken.


In dossier XTRA van CG Concept editie 1 2020, bespreken we de nieuwste modellen van robotmaaiers en zeroturn-maaiers voor professioneel gebruik. We spraken met een aantal producenten en verdelers van professionele robotmaaiers en merkten dat er heel wat nieuwigheden geïntroduceerd worden. Terreinen van meer dan 10.000m², forse hellingen, steeds krachtigere batterijen,… voor elk probleem wordt tegenwoordig een oplossing aangeboden.

Voor grote oppervlakten heeft een zeroturn-maaier onmiskenbaar een aantal voordelen in vergelijking met een klassieke zitmaaier. Ze hebben een korte draaicirkel, ze zijn zeer wendbaar en de gemiddelde werksnelheid ligt hoger. Dat alles resulteert in tijdswinst. Bijkomende voordelen zijn onder meer een lager brandstofgebruik en minder onderhoud.

Wil u deze editie van CG Concept & CG XTRA ontvangen? Bestel hier editie 1 2020.