Werk mee aan seizoen 2 van het TV-Tuinenprogramma van VLAM

Vanaf dit najaar voert VLAM opnieuw promotie voor tuinaannemers en andere groenspecialisten op TV. Werk hieraan mee: reik thema’s aan en/of plaats uw tuinprojecten in de kijker.

Het TV-programma is een vervolg op de reeks ‘Van Droom tot Tuin’ dat in het najaar van september 2021 te zien was op Plattelands-TV en EclipsTV. Het TV-programma is een resultaat van denkwerk door zowel VLAM, beroepsfederaties BFG en Groen Groeien, TV-experten en tuinjournalisten. De ambitie: een geïnteresseerd publiek bereiken, met focus op iedereen die plannen heeft om zijn/haar tuin aan te leggen of te renoveren. We zetten het professionele werk van de tuinaannemers en hun gerealiseerde projecten in de kijker.


Op basis van marktonderzoek en gezien de toegenomen belangstelling voor tuingenieten sinds Corona, focust VLAM met dit tuinprogramma op een grote groep 45-plussers. Zij hebben financiële ruimte en willen meer dan vroeger (tuin)genieten. VLAM plant uitzendingen op Plattelands-TV en Eclips TV, elk goed voor 300.000 tot 400.000 kijkers per dag. Met een afgeleide online campagne wordt ook een jongere doelgroep bereikt. Hiermee tracht VLAM te investeren in de toekomst.

Over het tuinprogramma

Het tuinprogramma loopt vanaf eind september en bestaat uit 10 afleveringen. Elke aflevering focust op een type tuin of tuinconcept. Gaande van klimaattuin, ecologische tuin, wellness- en vakantietuin tot daktuin. Ook verticaal groen, grondgebonden en living wall komt aan bod, net als boomverzorging. Het ontwerp achter de tuin krijgt ook de nodige aandacht. Het eerste deel van het programma focust op werk en vakkennis en toont tuinen in aanleg, heraanleg of grondig onderhoud. Het tweede deel zoomt in op een gelijkaardige tuin van enkele jaren oud, die nu op haar best is. Presentatie en inhoud van het programma zijn in handen van Gil Claes en Marc Verachtert, die u ook tijdens het eerste seizoen aan het werk kan zien.

Interesse?

Om zowel tuintypes, werven en afgewerkte tuinen te vinden vraagt VLAM uw medewerking! Stuur voorstellen in, liefst zo concreet mogelijk, met enkele foto’s of verwijzingen naar uw website. Wilt u de cameraploeg in mei of juni op een werf toelaten en in dezelfde periode een van uw mooiste projecten laten filmen? Laat dit weten via [email protected]