Inverde / Opleiding Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting

Dit jaar organiseert Inverde voor de derde keer de tweejarige opleiding Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting. Na deze opleiding ben je ecologisch adviseur en expert in ecologische tuin- en landschapsinrichting. Tijdens 24 opleidingsdagen leer je de principes van ecologisch en klimaatvriendelijk ontwerp, aanleg en beheer toe te passen in de praktijk. Je krijgt les van gastdocenten die experts zijn in hun vakgebied.

De lessen vinden plaats op verschillende inspirerende locaties in Vlaanderen. Die worden uitgekozen omdat ze voorbeelden zijn van innovatief en duurzaam tuin- en landschapsbeheer. Die experts zijn meestal ook de beheerder of hebben een nauwe band met het gebied. Zo kom je ook heel wat te weten over het waarom van de keuzes voor aanleg en beplanting.


Wat leer je tijdens deze opleiding?

Je wordt dé expert op vlak van ecologisch beheer: je kan een beheerplan maken, adviseert je klanten bijvoorbeeld wanneer selectief te wieden en te maaien en je weet hoe je deze werken zelf moet uitvoeren.
Op het einde van de opleiding weet je als ecologisch adviseur hoe je een ecologische analyse maakt van een gebied. Een gebied kan zowel een kleine tuin als een uitgestrekt landschap zijn.
Je weet hoe je concrete adviezen formuleert om de ecologische waarde ervan te vergroten. Dit advies gebeurt op drie niveaus: ecologisch ontwerp, aanleg en beheer.
Je weet hoe je een beplantingsontwerp maakt dat rekening houdt met ecologie en klimaat
Je werkt twee jaar lang aan een adviesrapport voor een zelfgekozen gebied. Dat stel je samen op basis van opdrachten. Die voer je uit in het gebied. De opdrachten zijn telkens gekoppeld aan één van de lesthema’s.
Schrijf je in voor 30 november 2019 en betaal de vroegboekprijs van € 5687. Vanaf 1 december betaal je € 5929.

Meer info: inverde.be/ETLI