Waterplan Antwerpen wint internationale Award

Het Waterplan Antwerpen van De Urbanisten, Witteveen + Bos Belgium and Common Ground heeft de WLA Award of Excellence gewonnen in de categorie Analyse & Planning. De World Landscape Architecture (WLA) Awards bekronen elk jaar innovatieve projecten van landschapsarchitecten wereldwijd.

In totaal werden meer dan 240 projecten ingediend voor de editie 2022. In de categorie Analyse en Planning bekroonde de professionele jury (waaronder landschapsarchitect Tompy Hoedelmans van OMGEVING) het Waterplan Antwerpen van De Urbanisten, Witteveen + Bos Belgium and Common Ground. Volgens de jury gaat het om een “interessant project dat een inspirerende visie geeft op hoe een stad veerkrachtig kan zijn tegen de klimaatcrisis, waarbij een zeer interessant concept met betrekking tot waterstructuren wordt gepromoot.”


In totaal werden meer dan 240 projecten ingediend voor de editie 2022. In de categorie Analyse en Planning bekroonde de professionele jury (waaronder landschapsarchitect Tompy Hoedelmans van OMGEVING) het Waterplan Antwerpen van De Urbanisten, Witteveen + Bos Belgium en Common Ground. Volgens de jury gaat het om een “interessant project dat een inspirerende visie geeft op hoe een stad veerkrachtig kan zijn tegen de klimaatcrisis, waarbij een zeer interessant concept met betrekking tot waterstructuren wordt gepromoot.”

Lees ook: Waterplan Antwerpen wil water opnieuw een plek geven in de stad

De Urbanisten kregen ook een Award of Excellence in de categorie Concept-Design voor het project Hofbogen in Rotterdam (samen met DS Landschapsarchitecten en De Dakdokters)

Hier vindt u het volledige overzicht van alle laureaten.