Watch your Back / Horticulturele wereld voert actie tegen melanoom

Een aantal bekende Britse TV-tuiniers, tuinverenigingen en tuincentra voeren een sensibiliseringscampagne tegen melanoom. In ons land kunt in het kader van de preventiecampagne van Euromelanoom gratis uw huid laten controleren bij een huidspecialist.

 


Het gaat onder meer om de bekende TV-presentatoren Charlie Dimmock, Alan Titchmarsh, Andy Sturgeon, David Stevens, Anne Swithinbank en Joe Swift. Samen met de vereniging van tuincentra, de Garden Centre Association, en de Professional Gardeners Guild, hebben ze de campagne ‘Watch your Back‘ gelanceerd om tuiniers op te roepen om zich te beschermen tegen melanoom, een gevaarlijke vorm van huidkanker die veroorzaakt wordt door overvloedige blootstelling aan de zon.
Met TV-spotjes en affiches in de tuincentra sporen ze tuiniers ertoe aan om zich in te smeren met zonnecrème en geregeld in huid te controleren op verdachte vlekjes.

Euromelanoma
In ons land organiseert Euromelanoma een preventieweek van 8 tot 12 mei. Centraal in de campagne staat de website www.euromelanoma.org, waar je alle informatie kan vinden over hoe huidkanker voorkomen en vroegtijdig herkennen. Je kan je er ook registreren voor een gratis huidonderzoek in je regio vanaf dinsdag 28 maart, 11 uur.