WALFiLii: Cortenstaal duurzame tuinoplossing

Het woord duurzaamheid associëren we door de wereldwijde klimaatbeweging eerder met het feit of iets milieuvriendelijk is. Toch mogen we die andere connotatie, de houdbaarheid, niet uit het oog verliezen. Tuinmaterialen die langer meegaan, moeten minder snel vervangen worden wat de ecologische kringloop evenzeer ten goede komt.


In de zoektocht naar lang meegaand tuinmateriaal beland je vanzelf bij cortenstaal. Deze oranjebruine legering van ijzer, koper, chroom, fosfor, silicium en nikkel gaat tot acht keer langer mee dan ander constructiestaal. Geen wonder dus dat cortenstaal populair is in de tuin- en landschapsarchitectuur, temeer omdat het zo weersbestendig en onderhoudsvriendelijk is.

Expert WALFiLii

In België kom je automatisch uit bij WALFiLii, dat zich specialiseert in planten-, struik- en boombakken in cortenstaal. Dit vaderlandse vakmanschap is bovendien beschikbaar in elke RAL-kleur, natuurlijk of kleurrijk, mat of hoogglanzend. Ook de details kunt u kiezen: verlichting, beregening, isolatie, boomverankeringspunten, wieltjes, de bodemhoogte,… tot zelfs het laseren van logo of tekst.

In deze realisatie werd voornamelijk gewerkt met plantenbakken in cortenstaal en RVS. Toch vind je nog een resem andere producten bij WALFiLii. Van sokkels, vuurschalen en kruidenbakken tot trolleys en waterelementen.

Ook voor objecten op maat, zoals bijvoorbeeld boorden in cortenstaal, klop je gerust bij WALFiLii aan. Dankzij het vakmanschap onder eigen dak erkennen ook architecten, tuinontwerpers en projectontwikkelaars de meerwaarde van het bedrijf.

WALFiLii tilt élk project, ongeacht de grootte en de stijl, naar een hoger niveau. Zo werd ook dit dakterras een knap, duurzaam en wondermooi project met een maximum aan sfeer.

(Lees verder onder de afbeelding)

Walfilii expert duurzaamheid klimaat CG Concept Jaarboek duurzaamheid cortensaal 2020

 

Ecologisch verantwoord

Een hart voor het milieu? De plantenbakken van WALFiLii zijn 100 procent recycleerbaar en het bedrijf gaat samen met de Vlaamse Overheid de Green Deal aan: een inspanningsverbintenis voor groene projecten. Zo betaalt WALFiLii een milieutaks voor de verf en de verpakking.

De XXL-plantenbakken bieden nog belangrijke troeven: veel ruimte voor de wortels en een buffer tegen uitdroging. Zo groeien de planten optimaal, en zijn ze beter bestand tegen externe invloeden. Van wind en uitdroging tot ziektes.

Coating system

Ons Coating Systeem heeft een van de meest uitgebreide assortimenten aan poederlaktecategorieën in de industrie. Poederlak is een solvente – vrije, milieuvriendelijke laktechnologieën die eenvoudig toepasbaar is en waarvan het overspoten product direct recycleerbaar is. Poederlak is biologisch en is meestal een thermosetting coating met een vaste inhoud van 100%. In tegenstelling tot alle andere coating technologieën vereist poederlak geen solventen. Poederlak kan zowel binnen als buiten gebruikt worden gebruikt worden.

WALFILii verbind zich ertoe de best mogelijke klantentevredenheid te verzekeren door service- en productondersteuning te bieden voor elk product wij op de markt brengen.

 

>> www.walfilii.be