Waarom boomkwekerijvakbeurs GrootGroenPlus bezoeken als tuinaanlegger?

Dit jaar gaat voor de 27 ste keer GrootGroenPlus door in Zundert van woensdag 4 tot vrijdag 6 oktober 2017. Deze beurs is de jaarlijkse ontmoetingsplaats van boomkwekers uit heel Europa met het merendeel  standhouders uit Nederland en België. Didier Hermans, Belgisch bestuurslid van GGP,  geeft drie  redenen waarom u als tuinaanlegger of hovenier deze beurs moet bezoeken.

 


  1. Passie voor planten ‘My Favourite Plant’

Omdat er op deze drie dagen een enorme rijkdom aan sortiment te bewonderen is op één locatie . De standhouders brengen hun nieuwste aanwinsten mee en tonen hun beschikbare planten. Het is voor de professionele tuinverzorger dan ook de perfecte plaats om bij te praten over nieuwe beplantingsplannen. Jaarlijks worden tal van nieuwigheden (noviteiten) bekroond met medailles die in de toekomst kunnen uitgroeien tot nieuwe toppers. Deze nieuwe introducties krijgen een prominente plaats op de beurs.

Het thema van de beurs is niet voor niets ‘My Favourite Plant!’ en is de ideale gelegenheid voor zowel standhouder als bezoeker om meer te vernemen over unieke, zeldzame maar misschien ook doodgewone, goede tuin -en terrasplanten. U kan, als u dat wilt natuurlijk, tijdens uw beursbezoek uw plantenkennis serieus bijschaven wat in uw beroep zeker van pas zal komen. Aarzel  dus niet om de standhouders aan te spreken en een ‘boompje’ op te zetten.

Er is ook een bibliotheek aanwezig waar groenschrijvers hun beste werken tonen en het even tot rust komen is in de hectische drukte van de beurs. Verscheiden botanische tuinen uit Nederland en België zijn present op de beurs. 2017 is trouwens in Nederland het jaar van de botanische tuin.

2. De beurs bezoeken in een aangename sfeer

GrootGroenPlus is altijd gekend geweest voor de ongedwongen, gastvrije sfeer. Het ligt ook maar net over de grens dus de ‘Belgische’ invloed is zeker merkbaar. Sinds vorig jaar werken we met een Belgische cateraar. U kunt in het centrale restaurant genieten van een Belgische biertje en/of hapje in een groene aankleding.

3. Groen netwerkmoment bij uitstek

Tijdens de drie drukke beursdagen ontmoet u wellicht heel wat mensen om uw netwerk te verstevigen of te onderhouden. Vorig jaar hebben verschillende tuinaanlegverenigingen meegewerkt om dit uit te dragen. Ontmoeten van mensen uit het vak stelt u in staat om bij te praten en bij te leren zodat u klaar bent om als professioneel tuinaanlegger toekomstige uitdagingen in de sector aan te pakken.

Alle info en gratis voorregistratie op www.grootgroenplus.nl