Bergenia ©Pixabay

Voortaan vind je alle plantencollecties van ons land op één website

Om als plantenliefhebber in een paar klikken te weten te komen waar je favoriete plant groeit, hebben 25 Belgische botanische tuinen en arboreta hun plantencollecties gebundeld op één online platform. Je vindt er liefst 83.000 planten van 25.000 verschillende soorten en variëteiten!

Botanische tuinen krijgen regelmatig vragen over de aan- of afwezigheid van bepaalde planten in hun collecties. Dankzij het gloednieuwe platform botanicalcollections.be kunnen professionals en liefhebbers hun favoriete planten nu veel makkelijker terugvinden.


Op het platform voer je simpelweg de naam van een plant in om te zien in welke botanische tuin of arboretum je de plant kunt ontdekken. Afhankelijk van (de grootte van) de tuin of het arboretum krijg je ook meer gedetailleerde informatie over de precieze locatie van de plant in de desbetreffende tuin. Er staan ook een aantal afbeeldingen bij, zodat je snel ziet om welke plant het gaat.

Naast info over de locatie van levende planten, presenteert het platform botanicalcollections.be ook scans van bijna 3 miljoen herbariumspecimens. Dit is een werk in uitvoering waarmee men de verschillende herbariums van ons land wil samenbrengen op één platform. Een fantastische tool die zowel wetenschappers, plantenliefhebbers als tuiniers zal plezieren!