Vooruitblik Floriade 2022

De Floriade Expo 2022 in Almere is volop in aanbouw. Sinds 31 juli 2020 kunnen belangstellenden een kijkje nemen op het 60 hectare terrein. In het bezoekerscentrum Floriade Preview krijgen bezoekers informatie over wat er te zien is op de wereldtuinbouwtentoonstelling die in april 2022 van start gaat.

Met het thema ‘Growing Green Cities’ richt Floriade Expo 2022 zich op het duurzamer en leefbaarder maken van steden. Creatieve, groene en duurzame oplossingen zijn nodig om steden veilig, gezond en aantrekkelijk te houden. Greening the City, Feeding the City, Healthying the City en Energising the City zijn de subthema’s van de tienjaarlijkse wereldtuinbouwtentoonstelling.


In het Preview Centrum wordt de ‘making of’ getoond, en geven de 3 Preview Labs -Tree Lab, Save Plastics Lab en The Growing Pavillion een voorproefje van de paviljoens die in 2022 te zien zijn. De excursie is inclusief een vaartocht over het Weerwater van Almere Stad naar het Floriadeterrein, een bezoek aan het Preview Centrum, de paviljoens en een rondleiding over het terrein met een treintje.

Floriade Preview is van 31 juli tot en met 1 november 2020 vrijdag t/m zondag geopend. Reserveren kan hier.