Tuin van Sonia ©Arboretum Kalmthout

Bezoek de Tuin van Sonia, de nieuwste uitbreiding van Arboretum Kalmthout

Ga deze zomer kennismaken met de Tuin van Sonia, de gloednieuwe uitbreiding van 1 hectare in Arboretum Kalmthout. Je wandelt er langs 100 nieuwe bomen en 15.000 nieuwe vaste planten.

Sinds 17 juni kunnen de bezoekers van Arboretum Kalmthout kennismaken met een nieuwe tuinuitbreiding. De uitbreiding kreeg de naam Tuin van Sonia, vernoemd naar mevrouw Sonia Van Laethem-Hubens, de vorige eigenares van het arboretum.


Conservator-directeur Abraham Rammeloo is enthousiast over de nieuwe tuin: “Het betekent enorm veel dat we 10.000 vierkante meter extra wandelplezier kunnen aanbieden aan onze bezoekers”, vertelt conservator-directeur Abraham Rammeloo.”

“Het begon hier allemaal in 1856 als een kwekerij van botanische bijzonderheden. Zo’n 100 jaar later redde de familie De Belder de kwekerijgronden van een grootschalige verkaveling, en legde door hun botanische kennis en gedrevenheid de basis van hoe wij het arboretum nu kennen. En opnieuw is nu een hectare gered van verkaveling en op een geslaagde manier geïntegreerd in de arboretumtuin. Het ontwerp van de Tuin van Sonia is net als in de rest van het arboretum gebaseerd op harmonie en natuurlijkheid. Maar een tuin is natuurlijk nooit af. We kijken er enorm naar uit om al dat moois te zien groeien en bloeien de komende jaren en decennia.”

In het arboretum werden 100 nieuwe bomen en struiken en zo’n 15.000 nieuwe vaste planten aangeplant, waaronder ook zeldzame en bedreigde soorten, curiositeiten en klimaatbestendige bomen en planten.

Bezoek je deze zomer Arboretum Kalmthout, dan krijg je bij je toegangsticket een gratis infoboekje over de plantencollectie en de nieuwe Tuin van Sonia.

www.arboretumkalmthout.be