8000 bezoekers verwacht op Nederlandse Dag van de Openbare Ruimte

Op woensdag 27 en donderdag 28 september 2017 gaat de tweedaagse vakbeurs Dag van de Openbare Ruimte door in de Jaarsbeurs in Utrecht. Er worden 8000 bezoekers verwacht.
Onder professionals is de Nederlandse Dag van de Openbare Ruimte met lezingen een jaarlijks ijkpunt. De beurs startte vijftien jaar geleden met zestig standhouders en biedt tegenwoordig plek aan bijna zeshonderd bedrijven. Bomen, struiken, heggen, speeltoestellen, verlichting, bestrating, bankjes, prullenbakken, bushaltes, fonteinen. Alle denkbare producten waarmee ‘de huiskamer’ van Nederland kan worden ingericht zijn op de beursvloer te zien.

In een uitgebreid lezingenprogramma komen thema’s zoals smart cities, big data, Internet of Things, circulaire economie, duurzaamheid en veiligheid aan de orde.


Behalve professionals zijn ook burgers in toenemende mate actief betrokken bij de leefbaarheid van hun omgeving. ‘Georganiseerde’ burgers vinden steeds vaker de weg naar het evenement en mengen zich tussen de vaste bezoekers zoals gemeenteambtenaren, planologen, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, architecten en projectontwikkelaars. Daarnaast wordt de beurs bezocht door beheerders die verantwoordelijk zijn voor de inrichting van grote terreinen zoals de Efteling, Schiphol, Roompot, Center Parcs en aanverwante locaties binnen de recreatiesector.

De Belgische editie van de beurs gaat volgend jaar door op donderdag 1 februari 2018 te Brussels Expo.

www.openbareruimte.nl