Van Sante / City-Flor landschapsrozen

Rozenkwekerij Carl Van Sante in Wetteren organiseert op 25 september 2015 een opendeurdag. Speciale aandacht gaat naar de bodembedekkende landschapsrozen City-Flor.

Rozenkwekerij Carl Van Sante heeft een breed assortiment rozen in diverse vormen. Tijdens de opendeurdag kunt u een kijkje nemen op de kwekerij waar meer dan 500 verschillende rozen worden gekwekt. Er zijn diverse bedrijven aanwezig met informatie over onder meer potgrond en bemesting.


Citi-Flor

De City-Flor rozen van de Duitse rozenveredelaar Tantau zijn gezonde en visueel aantrekkelijke bodembedekkende heesterrozen die op eigen wortel worden gekweekt. Daardoor geven de City·flor rozen geen wildopslag en verdragen ze goed mechanische snoei met bijvoorbeeld de maaikorf, bosmaaier of heggenschaar. Het snoeien kan jaarlijks worden toegepast tot een maximum van om de 3 jaar, afhankelijk van de gewenste hoogte. De rozen kunnen zelfs als heg of in blok worden gesnoeid. Ze zijn dan ook ruim toepasbaar, zowel voor grote als kleinschalige beplanting in publieke ruimten, bedrijventerreinen, private tuinen enzovoorts.

De City-Flor rozen  hebben gezond glanzend blad, ze bloeien overvloedig en zeer lang met zelf schonende rozen waardoor de uitgebloeide bloemen niet moet afgeknipt worden. Ze sluiten door hun groei vrij snel de bodem af en voorkomen onkruidgroei.