Inverde / Opleidingstraject tot professioneel boomdeskundige

Stedelijk groen en bomen in het bijzonder staan volop in de publieke belangstelling. Toch zijn er niet veel professionals die voldoende kennis hebben over bomen, de invloed van de omgeving op de groei en de gezondheid van de boom. Met de opleiding professioneel boomdeskundige wil Inverde daaraan verhelpen. De opleiding start in januari 2022.

Als boomdeskundige weet jij hoe je een boom beoordeelt. Je begrijpt de context waarin de boom zich bevindt, de historiek en de invloed van die omgeving op de groei en gezondheid van de boom. En je bezit de kennis en vaardigheden om de groeiplaats en standplaats van een boom te optimaliseren zodat de boom een meerwaarde is voor de stad en de bewoners. Bij problemen weet je wat er met elke boom moet gebeuren. Je adviseert de nodige maatregelen en weet je wie je moet inschakelen. Je kan dan ook aan publiek en bewoners uitleggen waarom bepaalde werken en ingrepen moeten gebeuren. En je bent in staat die werken op te volgen en te coördineren.


Wanneer je dit traject volgt, sluit je aan bij de volledige jaaropleiding uitvoerende boomverzorgers Tree Worker voor de specifieke lessen zoals aangegeven bij programma. Kettingzaag- en klimlessen zijn niet opgenomen in het traject. De andere praktijklessen zoals begeleidingssnoei en aanplanten en verplanten van bomen zijn wel opgenomen.

De opleiding wordt gegeven door doorgewinterde boomverzorgers en gastdocenten met een hart voor bomen die experts zijn in hun vakgebied. De theorie volg je in een mix van live contactmomenten en webinars. Voor de praktijklessen werk je in kleine groepjes van 9 cursisten per instructeur. Zo zorgen we voor een persoonlijke aanpak.

Wil je uitvoerend boomverzorger worden? Dan volg je de volledige jaaropleiding Tree Worker.

Meer info: Inverde