Vakantie in eigen tuin met duurzame kleiklinkers

De showtuin van tuinaannemer Didier Van Volsem, ontworpen door tuinarachitect Erik De Waele, is gelegen in het glooiende Pajottenland. De tuin is het visitekaartje van tuinaannemer Van Volsem, waar potentiële klanten uitgenodigd worden om frisse tuinideeën op te snuiven.

 


In een landelijke setting werd geopteerd voor een eerder strakke vijver, maar met behoud van de landelijke charmes, door het gebruik van de authentieke, getrommelde Ancienne Belgique kleiklinkers. De ‘Oestergrijs’ sluit met zijn genuanceerde grijze kleurtinten héél mooi aan bij de andere verhardingsmaterialen in de tuin. Op het terras werden de kleiklinkers gecombineerd met Belgische blauwsteen en op de oprit met kasseien. De afwerking van de klinkers met cementvoeg is een werk van precisie maar biedt als voordeel dat het onderhoud tot een minimum beperkt wordt.

Rond het zwembad en de vijver zien we veel wintergroene planten, zodat de tuin in elk seizoen het groene karakter behoudt. Verder werd de tuin van kleur voorzien met partijen rozen en hydrangea’s. De Ilexen zorgen dan weer voor behoud van structuur in de verschillende tuinzones.
“Deze tuin laat zien dat het vakantiegevoel nooit veraf is. Zo zullen we in de toekomst merken dat de tuin en de buitenomgeving alsmaar belangrijker worden. Mensen willen investeren in ‘outdoor living’ wat zich vertaalt in zorgvuldig uitgewerkte terrassen, poolhouses, zwembaden, … Als tuinaannemer ben ik blij om mensen te kunnen helpen bij het zoeken naar dat rustgevende, vakantiegevoel in hun tuin”, aldus Didier Van Volsem.

Bron: Vande Moortel