Brussel / CIVA Garden Tales in september

Door de gezondheidscrisis hebben we de lente-editie van Garden Tales helaas moeten annuleren. Maar uitstel is geen afstel! In de maand september zijn we helemaal terug: drie weekends lang ontdek je de best bewaarde groene geheimen in Brussel.

 


Dit najaar staat alles in het thema van kleur en textuur: je krijgt toegang tot prachtige privétuinen, uitzonderlijke parken en verrassend knappe begraafplaatsen. Of je neemt de fiets en gaat op ontdekkingstocht langs een aantal collectieve moestuinen. Tijdens de Open Monumentendagen krijg je ook een unieke blik achter de schermen bij een bezoek aan het rijke CIVA-archief.

Programma

Zaterdag 5 september: Moestuinen langs het kanaal! 

Het eerste weekend van september schieten we in stijl uit de startblokken: met de fiets ontdek je een hele reeks inspirerende collectieve moestuinen.

Zondag 6 september: Afspraak in de tuin!

De gemeente Ukkel en CIVA verwachten je op 6 september voor een bezoek aan een aantal merkwaardige privétuinen. Een unieke gelegenheid om kennis en kunde te delen met de eigenaars.

Zaterdag 12 en zondag 13 september: De begraafplaats en haar landschap

Ontdek een aantal merkwaardige Brusselse begraafplaatsen. Onze gidsen geven je met plezier inzicht in hoe het landschap van deze uitzonderlijke plekken tot stand kwam. In samenwerking met de vzw Epitaaf en Arpayge landschapsarchitecten.

Zaterdag 19 september: kleur en textuur in de tuin

Tijdens de komende editie van de Open Monumentendagen staan kleur en textuur centraal. We nodigen je uit in een aantal verrassende Brusselse privétuinen en laten je bovendien kennis maken met een aantal parels uit ons archief. In samenwerking met de Open Monumentendagen.

Voor de tuinbezoeken is vooraf inschrijven verplicht vanaf juli.

Informatie: [email protected]

www.civa.brussels