Husqvarna / Nieuwe robotoplossing voor professioneel gazononderhoud

Husqvarna lanceert een baanbrekende robotoplossing voor commercieel gazononderhoud. Het nieuwe Husqvarna Ceora-platform is een revolutionaire autonome oplossing voor gazononderhoud voor grasvelden tot 50.000 m2. De krachtige Husqvarna Ceora is geluidsarm en emissievrij en maait autonoom en systematisch binnen virtuele grenzen.

De Husqvarna Ceora is een robotmaaier die speciaal ontworpen is voor veeleisende professionele toepassingen. Hij is zuinig, veilig en levert een eersteklas resultaat met een laag geluidsniveau en nul uitstoot. De Husqvarna Ceora werkt volledig autonoom binnen een bepaald gebied. De systematische maaitechnologie maakt maaien in parallelle paden mogelijk. Eén machine kan een oppervlakte tot 50.000 m2 bestrijken.
Door gebruik te maken van Husqvarna’s toonaangevende EPOS-technologie, een uiterst nauwkeurig satellietnavigatiesysteem met een precisie van 2-3 centimeter, biedt de nieuwe Husqvarna Ceora een nieuw niveau van flexibiliteit en prestaties. De EPOS-technologie maakt het mogelijk om zonder fysieke grensdraden te werken, waardoor het werkgebied snel digitaal kan worden geherdefinieerd. Zo kan het gazon flexibel worden gebruikt, belucht en geverticuteerd zonder risico op beschadiging van de draden.


Een nieuw tijdperk van grasonderhoud

In de afgelopen jaren introduceerde Husqvarna verschillende baanbrekende digitale oplossingen en robotmaaiers voor het commerciële gazononderhoud, zoals Husqvarna Fleet Services, Automower® Club, Husqvarna Automower® 550 EPOS en Husqvarna Automower® 535 AWD.
De nieuwe Husqvarna Ceora is Husqvarna’s eerste stap naar een snelle, grootschalige en systematische maaitechnologie. Het platform is toekomstbestendig en schaalbaar. In de toekomst kan het platform verder worden aangepast aan specifieke behoeften, aan de hand van accessoires zoals een lijnentrekker of een fairway deck. Het kan ook gekoppeld worden aan andere robotmaaiers en biedt de bediener onmiddellijke en continue digitale monitoring en controle van meerdere eenheden.
Kortom, een holistische oplossing voor gazonprofessionals die op zoek zijn naar een systematische aanpak van het grasmaaien, die niet alleen een uitzonderlijke gazonkwaliteit biedt, maar tegelijk ook tijd vrijmaakt voor andere taken. In de zomer van 2021 worden meer details over de nieuwe Husqvarna Ceora gepresenteerd.
De grasmaaiers zullen vanaf begin 2022 aan de klanten worden geleverd.