Unieke groenprojecten in de stad in beeld

In het boek ‘De groene stad. Hedendaagse stedelijke natuur & de nieuwe beplante ruimte’ vind je honderd groenprojecten – sommige al helemaal aangelegd, andere nog onder constructie – in steden over de hele wereld, en ook bijzondere plannen voor de toekomst.

Tegen 2050 zal ongeveer 75 procent van de wereldbevolking in steden leven. In de huidige situatie betekent dat uitzicht op beton, uitdijende voorsteden en mensen die steeds dichter op elkaar wonen. De behoefte aan groen is groter dan ooit. De kleine parken, verticale begroeiing of daktuin die je af en toe tegenkomt, zijn niet voldoende.


Het boek biedt inspiratie voor toepassing op nieuwe en aanpassing van al bestaande gebouwen, met aandacht voor lichtgewicht systemen om planten op verticale oppervlaktes te laten groeien, voor ‘boomhuizen’ ter grootte van een heel stadsblok en nog veel meer. De groene stad belicht steeds inventievere ideeën van architecten en designers om de natuur in ons stadsleven de rol te geven die het verdient. Zo wordt de stad langzaam maar zeker groener.

degroenestad.nl