Twee Belgische teams op Internationaal Tuinenfestival Chaumont

Twee Belgische teams zijn geslecteerd voor het Internationaal Tuinenfestival in het Franse Chaumont-sur-Loire.Sinds 1992 biedt het Internationaal Tuinenfestival op het kasteeldomein van Chaumont-sur-Loire een indrukwekkend overzicht van de stand van zaken van de landschapsinrichting in de wereld. Zowel als bron voor ideeën en als kweekplaats van talenten laat het festival de tuinkunst opleven en wekt het de belangstelling van het publiek en professionals met nieuwe bloemversieringen, nieuwe materialen, vernieuwende ideeën en methodes.
De diversiteit, creativiteit en de hoge kwaliteit van de projecten hebben bijgedragen tot de internationale reputatie van het festival dat is uitgegroeid tot een onbetwistbare ontmoetingsplaats voor de presentatie van het werk van een nieuwe generatie landschapsarchitecten, architecten, decorontwerpers en tuinontwerpers. Thema dit jaar is “jardins de collection”.

Uit de meer dan 300 inzendingen koos de jury dit jaar projecten van teams uit Nederland, Italië, Nieuw-Zeeland, Zwitserland, Engeland, Frankrijk en ook twee Belgische teams:


• Claire Laeremans (LAMA Landscape Architects), Ellen Steenwegen (BUUR) en Katherine Engelen met ‘Les chausseurs de plantes de jardin’

• Mathieu Allain en Stéphane Le Gourrierec met ‘Carnivore Parc’.

Het Festival International des Jardins et la Parc du Goualoup zijn van 23 april tot 1 november 2015 dagelijks te bezoeken.