TuinIdee 2016: groen & culinair

Van 25 tot en met 28 februari vindt TuinIdee 2016 plaats in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. De 23e editie van het grootste tuinevent van Nederland kent twee uitbreidingen: TuinIdee Culinair en TuinIdee Exclusief.
Met ruim veertig voorbeeldtuinen, 250 exposanten, presentaties, demonstraties en exposities.
Inspiratie en trends
Studio LANDLAB ontwerpt de inspiratietuinen op TuinIdee 2016. De tuinen worden daarbij onder meer gezien als een verzameling van bijzondere planten of objecten met een persoonlijk verhaal. Elke tuin is voorzien van een ontwerp, productlijst en prijsindicatie (van exclusief tot budgetvriendelijk). Zo kun je er direct mee aan de slag in eigen tuin. Daarnaast presenteren zo’n 30 tophoveniers indrukwekkende showtuinen en toont Tuinbranche Nederland de trendtuinen van 2016. Alle inspiratietuinen op TuinIdee zijn extra groen met volop tuinbloeiers, planten, heesters en bomen.

Nieuw: TuinIdee Culinair
Culinair: van zaaien, oogsten, bereiden tot tafelen. Je vindt er smaakvolle sier- en moestuinen, buitenkeukens en gedekte tuintafels om direct aan te schuiven… Elke dag zijn er demonstraties en proeverijen van biologische streekproducten.


Nieuw: TuinIdee Exclusief
Eveneens nieuw is TuinIdee Exclusief voor liefhebbers van design en extra luxe in de tuin. U vindt er ideeën, producten en diensten die uitblinken in design, kwaliteit en uitvoering met extra aandacht voor maatwerk. Van bijzondere en grote planten tot luxe serres en van zwembaden tot kunst.

Nieuw: Kamer van verwondering
Laat u op TuinIdee 2016 verrassen in de ‘Kamer van verwondering’. Deze expositie toont een unieke collectie van tuinproducten en zeldzame tuinplanten.

TuinIdee Theater
Iedere dag is er in het TuinIdee Theater een gevarieerd programma met demo’s over allerhande tuinzaken als snoeien en verzorging.

TuinIdee