Tuin- en Plantendagen Hex

Op 10, 11 en 12 juni zijn de tuinen, het park en natuurlijk de moestuin van het kasteel van Hex open voor bezoekers. Gespecialiseerde plantenkwekers en andere tuinspecialisten bieden hun kennis aan en een keur aan vaste planten, één/tweejarigen, heesters, bomen, rozen, etc., alsook tuinmaterialen.

Lezingen, demonstraties en wandelingen door Belgische en internationale deskundigen en diverse exposities over de meest uiteenlopende tuinonderwerpen.


Vlinderbloemigen

Naar aanleiding van het Internationale Jaar van de Peulvruchten wordt speciaal aandacht besteed aan de vlinderbloemigen. Dat zijn uitstekende drachtplanten voor bijen en andere nuttige insecten, en hun peulvruchten zijn van grote voedingswaarde voor de mens; maar ook zijn ze natuurlijke groenbemesters die de structuur en vruchtbaarheid van de bodem verbeteren.

Verder zijn wordt aandacht besteed aan drachtplanten voor bijen en andere nuttige insecten.

En aan planten uit het oosten, met onder meer een tentoonstelling en boekpresentatie van De Nieuw Tuin/ Peter BAUWENS over de Oost-West moestuin’, een tentoonstelling van Roger PHILLIPS over Chinese en Japanse tuinen, en de Ginkgo’s en andere coniferen van Jean Pierre MISSON.

U kunt het volledige programma downloaden op de website van Hex.

 

Hex-310-impressieJun-746x150-copyright-Hex-Gert-Tabak