Tuindagen Beervelde

De lente-editie van de Tuindagen van Beervelde gaan door op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 mei 2016.
Langs de dreven van één van de mooiste privé domeinen van het land bieden 220 zorgvuldig geselecteerde deelnemers u een selectie aan van het beste wat er op het gebied van planten en tuinen te vinden is. Beervelde biedt tevens een ruime keuze aan van decoratie en antiek voor de tuin en zijn omgeving. Meer dan een tuinsalon, een bloemenmarkt of een plantenbeurs, Beervelde is vooral een feest van de tuin, een atmosfeer, een plaats waar twee keer per jaar tuinvrienden elkaar in een natuurlijke omgeving ontmoeten.

Harry Van Trier


Epric foundation zal ter nagedachtenis van Harry Van Trier, de tuinpersoonlijkheid van 2015 en vorig jaar jammer genoeg overleden, een Epiphyllum naar zijn naam introduceren. Ze introduceren ook de “Pelargonium x grandiflorum ‘Beervelde’”, een Pelargonium  met zeer intensieve gekleurde bloemen. Vernoemd naar Hare Majesteit Konigin Maxima der Nederlanden introduceren ze ook de “Pelargonium x grandiflorum ‘Maxima’”. Zij brengen ook voor het eerst een groot aantal oude soorten “Syringa”, maar ook nieuwe soorten, uit Rusland mee.
Er worden ook een aantal nieuwe planten voorgesteld:
Sierplantenkwekerij Devriese-Luyssen zal in beperkte oplage al enkele Lagerstroemia “Park van Beervelde” voorzien
Azaleatuin zal een nieuwe dubbelbloemige Japanse azalea voorstellen, de “Estrella roze”, een nieuwe roze ster aan het azalea-firmament, goed bladhoudend en sterk groeiend.
De kwekerij van Barnhaven Primroses bestaat 80 jaar en dit vieren ze. Alvast een greep uit hun nieuwe introducties: Primula sieboldii Flamenco – Primula sieboldii Iso Botan – Primula ‘Frou-Frou’.

Thema dit jaar is ‘La Vie en Rose’. Het thema doet ons niet enkel denken aan het liedje van Edith Piaf, maar ook aan het idee van “Het leven door een roze bril zien”. Een idee dat ons helpt om de goede dingen van het leven te zien.

 

Neirinckboeketverb9404bewkl-750

 

U kunt het volledige programma bekijken op de website van Beervelde.