Keramische tegels met betonlook ©JDS POOLS

Trends in tuinaanleg: grote tegels voor een luxueuze uitstraling

Binnenshuis of buiten in de tuin, grote tegels zijn tegenwoordig erg in. Dat komt enerzijds door de opkomst van het minimalisme waarbij ernaar gestreefd wordt om zo weinig mogelijk voegen te hebben voor een ultrastrak resultaat. En anderzijds omdat grote tegels nu gewoonweg veel meer voorhanden zijn dan vroeger. Grote tegels geven een woning, terras of zwembad een luxueuze uitstraling. Maar hoe begin je eraan?

Als je een duik neemt in het aanbod van tegelhandelaars zoals Beltrami, Artstone, Marlux, Weber of zelfs Impero, is het duidelijk dat tegels van 120 cm op 120 cm al lang geen uitzondering meer zijn. Voor applicaties onder water zijn hedendaagse grote tegels meer geschikt dan vroeger. Daarenboven zijn keramische tegels bijzonder goed bestand tegen zuren en chemicaliën die zich in het zwemwater bevinden.


Het uiterlijk van keramische tegels die steen of hout imiteren, is enorm verbeterd. Ze zien er authentieker uit als pakweg 10 jaar geleden en zijn in sommige gevallen zelfs niet meer van echt te onderscheiden dankzij realistische details en patronen waar weinig herhaling in zit.

Grote tegels zijn een must om het terras en de tuin er uitgestrekt te laten uitzien. Dit gevoel van ruimte wordt nog versterkt wanneer dezelfde tegel vanuit de keuken of leefruimte doorloopt in het terras tot aan het zwembad. Grote tegels zijn een goede manier om de binnen- en buitenruimte met elkaar te verbinden tot een mooi geheel.

Meer weten?

Lees het volledige artikel in CG Concept – editie 1 2023. Hét vakblad voor de groensector in België! Nu te koop in de webshop (gratis verzending).