TerraCottem Arbor bij bomen planten [VIDEO]

TerraCottem Arbor, de nieuwste bodemverbeteraar van TerraCottem, werd speciaal ontwikkeld voor aanplanting van bomen en struiken. Het resultaat is een snelle vestiging van de planten, stimulering van de wortelgroei en bovengrondse biomassa, een verhoogde overlevingsratio terwijl tegelijkertijd een reductie in input en herplantingskosten wordt bereikt.

 


Centraal in de nieuwe formulering staan het gebruik van een nieuwe generatie hydroabsorberende polymeren, de toevoeging van wateroplosbare humuszuren om de waterretentie, de bodemstructuur en het micriobieel leven verder te optimaliseren, en boomspecifieke meststoffen (met een werkingsduur van 12 maanden) uitgebalanceerd met een startmeststof en een synthetische stikstofmeststof.

De nieuwe samenstelling zorgt voor een snelle wortelontwikkeling en voldoende porienvolume door de toevoeging van lava. Met 1,5 kg per m3 kun je dus ca 75 liter water bufferen. Door het synergetisch effect krijg je 30-40% meer haarwortels en dat zie je terug in de snelle start ontwikkeling en fris groene bomen in het eerste jaar van aanplant.

 

 

 

www.terracottem.comhttps://www.terracottem.com/nl/terracottem-arbor