Streetlife / Nieuw stadsmeubilair voor Amstelveen

Voor het stadsplein van Amstelveen zijn een tal groene banken, Hug a Tubs met hoog bamboe en royale Beethoven Banken in combinatie met CorTen Boomroosters gerealiseerd. Deze nieuwe elementen van Streetlife zijn fraai afgestemd op de hoogwaardige architectuur rondom het plein. De Hug a Tubs zijn eenvoudig in opstelling te wijzigen.

Aan de rand van het stadsplein in Amstelveen zijn de Beethoven banken toegepast. De Beethoven banken hebben een robuuste uitstraling en zijn tegelijkertijd ook elegant. De rugleuning heeft een sierlijke vorm die voor zowel kinderen als volwassenen een prettige ondersteuning biedt. In het verlengde van de gekoppelde bankopstellingen zijn CorTen Boomroosters toegepast. Deze bieden bescherming aan de groeiplaats van de bomen en accentueren de randen van het plein.


Veel mensen ervaren het als prettig om te vertoeven bij groene plekken. De beplanting biedt vaak schaduw of geeft een beschut gevoel in de rug. De Hug a Tubs zijn speels geplaatst op het marktplein. Door de mobiele oplossing is het mogelijk de opstelling steeds weer aan te passen en hiermee in te spelen op activiteiten op het plein. De grote boombakken zijn voorzien van robuuste hangende banken die qua vormgeving afgestemd zijn op de Beethoven stijl. De Hug a Tubs en Beethoven Banken zijn hierdoor zeer goed te combineren. Om deze samenhang te benadrukken is in Amstelveen gekozen om beide elementen te poedercoaten in een antraciet grijze kleur.