Husqvarna lanceert hybride frontmaaier

Husqvarna lanceert zijn nieuwe hybride frontmaaier P 535HX. Door gebruik te maken van hybride technologie is de CO2-voetafdruk kleiner dan bij een frontmaaier op diesel alleen, en in de elektrische transportmodus rijdt de maaier alleen op accuvermogen, wat minder geluidsoverlast geeft.

De krachtige frontmaaier beschikt over voldoende vermogen om een extra breed maaidek aan te drijven en is bijzonder wendbaar, zodat hij moeilijke plaatsen kan bereiken, in smalle ruimtes en op hellingen kan werken. Dankzij de nauwkeurige tractiecontrole is er ook minder kans op beschadigen van het gras en op wegschuiven.
Het hybride systeem, dat een dubbele energiebron koppelt aan een hoog rendement, geeft de Husqvarna P 535HX een buitengewoon hoog vermogen, maar met behoud van een compact en wendbaar formaat. De aandrijving vermindert het totale brandstofverbruik met wel 30%, wat een kleinere CO2-voetafdruk en lagere operationele kosten oplevert. De Husqvarna P 535HX is bovendien HVO100-hernieuwbaar en geschikt voor synthetische diesel, voor een nog kleinere ecologische voetafdruk.


Daarnaast kan de Husqvarna P 535HX zijn hele motorvermogen aanwenden voor aangesloten accessoires terwijl hij tegelijkertijd zijn volledige aandrijfvermogen behoudt. Dit dankzij de hybride technologie van de maaier. In zware omstandigheden is het mogelijk om de twee energiebronnen – accu en diesel – te combineren om meer werk gedaan te krijgen. Het systeem is ook aangenaam in gebruik en laat zich vlot en stil bedienen.

Ten slotte, is de frontmaaier niet alleen geschikt voor drukke buitenruimtes, maar veroorzaakt hij ook in delicate binnenruimtes weinig overlast. Dit is mogelijk doordat de dieselmotor van de maaier uitgeschakeld kan worden om hem op accuvermogen te verplaatsen, dus zonder uitlaatgassen of lawaai, maar wel op volle snelheid indien nodig.

Krachtige belichting 

Het vernieuwde koplampsysteem van de Husqvarna P 535HX omvat een nieuw groot- en werklichtsysteem, dat belangrijke zones verlicht om het werk te vergemakkelijken in omgevingen met weinig licht. De maaier bevat ook een nieuw HMI-display om waardevolle informatie over de status van de machine aan de bestuurder door te geven, voor een optimale opvolging en productiviteit.

De Hybride frontmaaier P 535HX is op aanvraag beschikbaar vanaf medio 2020 via Husqvarna Professional