Stihl lanceert nieuwe HSA 100 accuheggenschaar

 

De nieuwe professionele HSA 100 accuheggenschaar van STIHL wordt aangedreven door een krachtige EC-motor met hoog koppel en is geknipt voor het onderhoud van grote en meerjarige hagen. Door zijn stille werking zonder uitstoot kan je de hele dag met de HSA 100 werken zonder gehoorbescherming, ook in geluidsgevoelige omgevingen.

 

Dankzij zijn 60 centimeter lange, dubbelzijdig geslepen messen met grote tandafstand schiet het werk goed op. Bovendien liggen de vibratiewaarden door het antivibratiesysteem 70 procent lager dan bij zijn voorganger voor een nog groter werkcomfort.


De HSA 100 wordt bediend via een draaibare multifunctionele greep om zijdelings en in de hoogte krachtbesparend te werken. De nieuwe accuheggenschaar pakt ook uit met een hoog zaagvermogen om zelfs dikkere takken moeiteloos te snoeien. En raken de messen toch geblokkeerd in een dikke tak, dan draaien ze zichzelf weer vrij dankzij de automatisch, omkerende draairichting. Bij werken dicht tegen de grond of tegen muren beschermt de zwaardbeschermer de punten van de messen tegen slijtage.

De heggenschaar haalt zijn energie uit een lithium-ion-accu van 36V uit het STIHL AP accusysteem. Dit systeem is speciaal afgestemd op de behoeften van professionele gebruikers en kan volgens IPX4-certificatie ook gebruikt worden bij regen en vochtig weer. Het accusysteem omvat meer dan 30 toestellen voor verschillende toepassingen. Daarnaast zijn er de accupacks en ruggedragen accu’s met een uiteenlopend energie-inhoud en diverse laders. Alle accu’s van het systeem zijn compatibel met de HSA 100. Wij bevelen de AP 200 accu aan, die in de accuschacht van de behuizing wordt geplaatst.

De STIHL HSA 100 is heel gemakkelijk te integreren met de STIHL Smart Connector in de cloudgebaseerde systeemoplossing STIHL connected. Daardoor kunnen professionele gebruikers hun machinepark digitaal beheren en krijgen ze een gedetailleerd overzicht van alle machinegegevens, zoals looptijd en leeftijd of over geplande onderhoudsmomenten en de onderhoudsgeschiedenis.

Stihl.be