12 november: Nationale Boomplantdag

Groen van bij ons organiseert op de tweede zaterdag van november de Nationale Boomplantdag. Wij roepen alle tuineigenaars op om een boom, struik, haagplant of vaste plant te planten in de tuin. De herfst is hét ideale moment om te planten.

Bomen zijn niet alleen echte blikvangers, ze creëren ook structuur in de tuin. Bovendien filteren ze de lucht waardoor fijn stof en schadelijke gassen verminderen. Reden genoeg om extra groen te voorzien in je tuin. 


November is de ideale maand om te planten. In het najaar is de grond nog relatief warm en vochtig. Dit zijn ideale omstandigheden om een boom of tuinplant te planten. Bovendien heeft de plant voldoende tijd om wortels te ontwikkelen voor de winter er aankomt. Resultaat? De plant start het nieuwe tuinseizoen met een serieuze voorsprong, wordt groter en bloeit mooier dan een plant die pas in het voorjaar de grond in gaat. Deze campagne wordt gevoerd via de kanalen van groenvanbijons.be. Op dit platform vind je tal van praktische tips om aan de slag te gaan.