Nieuw! Waterdoorlatende natuursteenbestrating

Brachot is een gerenommeerde specialist in natuursteen met eigen groeves, productiesites en distributiecentra verspreid over de hele wereld. Wereldwijd brengen we een uitgebreid gamma aan bekledings- en landschapsmaterialen op de markt. Dankzij onze lokaal geproduceerde, Europese steen uit eigen groeves bieden we een duurzame oplossing aan voor het inrichten van openbare ruimtes. Deze duurzame oplossing wordt nog versterkt door onze innovatieve waterdoorlatende natuursteenplaatsing, in samenwerking met onze partner tuffbau.

De gebonden voegproducten van Tuffbau zijn geschikt voor druk verkeer en intensief beloop. Ze laten het water uiterst snel doorsijpelen waardoor er geen plassen ontstaan. Zowel het mortelbed als de fundering bufferen water zodat er tijd is voor een langzame opname in de bodem. Er worden geen polymeren of harsen gebruikt waardoor het geheel uiterst duurzaam en onderhoudsvriendelijk is.


Drainerende producten in detail 

tuffflow® – volledig waterdoorlatende voegmortel, geen polymeren en geen harsen 

Gebruik Tuffflow als onderdeel van een systeem van gespecialiseerde mortels voor een volledig permeabel gebonden constructie, voor natuursteen of keramische tegels.

tuffbond® – Hechtmortel en voorstrijk 

Tuffbond is een hoogwaardige hecht- en grondmortel die de hechting tussen de bestratingselementen en de straatlaag, en indien nodig tussen de straatlaag en de dragende (beton) constructie, sterk verbetert.

tuffbed® 2-pack – Waterdoorlatende CO₂ arme bestratingsmortel
Tuffbed 2-Pack is een hoogwaardige beddingmortel die in staat is om aggregaat dusdanig te binden dat er een waterdoorlatende en vorstvrije bedding ontstaat met hoge druksterkte. Omdat de binder en het aggregaat apart verpakt zijn, dient het aggregaat niet gedroogd te worden. Dit vermindert het totale energieverbruik en de transportkosten.

tuffgrit® – Waterdoorlatend split
Tuffgrit is een waterdoorlatend gebroken aggregaat/split dat gemixed (4:1) met tuffbed 2-pack geschikt is voor gebonden verhardingsconstructies. In combinatie met tuffflow creëert u hiermee een zeer waterdoorlatende bestratingsconstructie.

Waarom kiezen voor Tuffbau? 

  • Zeer stevige voegmortel voor permanente installatie. 
  • Weinig onderhoud, duurzaam, slijtvast & veelzijdig. 
  • Gemakkelijk te reinigen of te borstelen met een hogedrukreiniger (kunstof borstels) met behoud van esthetiek en doorlaatbaarheid. 
  • Zeer geschikt voor openbare ruimten met voetverkeer, (zware) verkeersbelasting, terrassen en looppaden. 
  • De voegen hoeven niet regelmatig te worden opgevuld, in tegenstelling tot ongebonden voegen. 
  • De stevige, gebonden constructie voorkomt aantasting van voegen en beweging van bestrating. 

brachot.com