“Met dit 24V systeem ben ik heel felxibel”

Sinds 2019 is tuinarchitect en tuinaannemer Bikker mede-eigenaar van het bedrijf dat zijn vader Paul sinds 1999 runt: Bikker Tuinarchitecten en Hoveniers uit Elspeet. Voor de verlichting van de tuinen, die zij ontwerpen en onderhouden, laat Robert zich inspireren door Design Tuinverlichting op 24 Volt.

Om zijn klanten een idee te geven van het sfeerbeeld van de tuin mét verlichting geeft Robert vaak een persoonlijke lichtdemonstratie in de tuin van zijn klanten. “Daar begint het eigenlijk mee. Vanuit daar kijken we wat de persoonlijke wensen van de klant zijn en worden deze meegenomen in het ontwerp. Voor de lichtdemonstratie plan ik een avond en dan zet ik bij de klant de lampen uit in hun tuin. Zo kunnen mensen al zien wat het effect van de verlichting zal worden.


Als je dan met een 220-volt systeem zou werken, ben je veel minder flexibel. De producten van Suslight werken op een 24-volt systeem. Ik kan desgewenst heel eenvoudig een lampje wijzigen naar een sterkere of zwakkere lamp. Vaak werk ik met twee verlichtingsgroepen in de tuin: één voor sfeerverlichting, bijvoorbeeld om bomen mee aan te lichten. En één voor de functionele verlichting om onder meer de looppaden te verlichten.”

Kostenoverweging

“Of mensen nu uitbundige of subtiele verlichting in hun tuin willen: met het assortiment van Suslight kan ik altijd een passend aanbod doen” vertelt Robert verder. Hij houdt al bij het maken van een tuinontwerp rekening met verlichting. “Soms willen tuineigenaars uit kostenoverweging nog niet direct tuinverlichting laten aanbrengen. Dan stel ik altijd voor om de elektriciteitskabels in te graven op het moment dat de tuin aangelegd wordt. Het daadwerkelijk aanschaffen van de armaturen en aansluiten van de verlichting kan dan makkelijk op een later moment gedaan worden.”

Innovatief en duurzaam

De tuinaannemer is zeer te spreken over de kwaliteit, maar zeker ook over de service van Suslight: “Onlangs had ik een transfo met een kleine productiefoutje. Ik belde Suslight en ondernemen direct actie. Wat ik ook cool vind: het is een relatief jong bedrijf dat heel erg op innovaties gefocust is. Zo wordt er nu gewerkt aan een systeem waarmee je lampen individueel kunt schakelen. Dat is heel fijn, omdat het me bij het ontwerp van tuinen meer flexibiliteit geeft. Door het kwalitatieve karakter van deze verlichting kan ik deze ook in een hoger segment aanbieden. Ook op het gebied van duurzaamheid is Suslight goed bezig: de lampen zijn allemaal energiezuinige LEDs. En de kabels zijn zo gemaakt dat ze geschikt zijn voor eventueel hergebruik.”

Hoe werkt het Quick-Safe Connect Systeem?

Tuinverlichting scenario’s

Meer info – suslight.be