©Dries Luyten, Stad Antwerpen

Stad Antwerpen wint European City of the Trees Award

Ieder jaar reikt de European Arboricultural Council de European City of the Trees Award uit aan een Europese stad die met toonaangevende activiteiten extra inzet op groen, bos- en bomenbeleid. Dit jaar mocht Stad Antwerpen deze prestigieuze award ontvangen.

De voorbije jaren heeft de Stad Antwerpen hard gewerkt aan de verbetering van het duurzaam en ecologisch beheer van bomen in haar stedelijke omgeving. Met behulp van een boominventaris en een boombeheerplan zorgt de stad nu voor meer dan 100.000 bomen én blijft ze zich inzetten voor het behoud en de ontwikkeling van bomen en groen in de openbare ruimte.


De extra inspanningen van de stad op het gebied van groen, bos- en bomenbeleid worden nu dus beloond met de European City of the Trees Award, uitgereikt door de European Arboricultural Council. Schepen voor groen Els van Doesburg mocht de award in ontvangst nemen:

 “Ik ben bijzonder trots dat Antwerpen de European City of Trees Award in ontvangst mag nemen. Het is heel fijn om bevestiging te krijgen voor het gevoerde groen, bos- en bomenbeleid. Vooral het Toekomstbomen-project trok de aandacht, en wordt door de EAC aanbevolen als voorbeeld voor andere Europese steden. Het harde werk van onze groendienst is vaak onzichtbaar dus is het niet meer dan terecht dat zij in de bloemetjes worden gezet. Dit is een extra motivatie om onze inspanningen verder te zetten om van Antwerpen een groene en leefbare stad te maken.”

De European City of the Trees Award werd voor het eerst uitgereikt in 2007, aan de Spaanse stad Valencia. Antwerpen hoort nu thuis in een rijtje van toonaangevende steden zoals Wenen, Praag, Tallinn en Amsterdam.

Meer info op antwerpen.be.