Schouten machines B.V. komt met nieuwe verticuteermachine [VIDEO]

Schouten Machines B.V., fabrikant van machines voor de agrotechniek en de groentechniek, komt met een nieuwe driepunts verticuteermachine. De Rabbit verticuteermachines zijn leverbaar in twee werkbreedtes 150cm en 230cm.De Rabbit verticuteermachine onderscheidt zich in robuustheid en minimale onderhoud. Dit zie je terug in de afwerking, het sterke frame en de robuuste aandrijving.

De RD 1545 weegt 580 kg, heeft een werkbreedte van 150cm en werkt tot een diepte van 50mm met een benodigd vermogen van 30 PK. De RD 2345 weegt 610kg heeft een werkbreedte van 230cm en werkt tot een diepte van 50 mm met een benodigd vermogen van 70 PK.


In de Schouten Rabbit zitten stervormige hardmetalen messen met een diameter van ø450mm De dikte van de messen is 3mm en staan op een tussenafstand van 4 cm. De verticuteermessen draaien met rijrichting mee wat minder vermogen vraagt. Dit heeft een positieve invloed op het brandstof verbruik.  Door de stand van de messen ten opzichte van elkaar grijpt het ene mespunt pas aan als het naastgelegen mes uit de grondkomt. Hierdoor wordt zelfs een minder goed gewortelde grasmat niet los getrokken.

Het robuuste frame is aan beide zijden voorzien van een onderhoudsvrije V-riemoverbrenging met 3 V-snaren per zijde. Het frame is uitgevoerd met een driepunts ophanging voor Cat.1 en Cat.2. Onder aan het frame zijn stelpoten gemonteerd om de machine na gebruik weg te kunnen zetten zonder de messen te beschadigen.

Aan de voorzijde van de machine zit de frontrol met een diameter van 140mm waarmee je de insnijdiepte traploos tot een maximale  diepte van 50 millimeter in kan stellen. Dit wordt aangegeven middels een vaste schaalverdeling.

Nieuw is de hydraulisch verstelbare spreidklep waarmee je de spray van het geverticuteerde gras kan sturen om paden en reclame borden schoon te houden.

www.schouten.ws