Plantentuin De Kleine Boerderij opent pioenencollectie

Op 2 juni 2019 organiseert Plantentuin De Kleine Boerderij een Lentefeest. Bij die gelegenheid wordt de nieuwe hoofdlaan met de unieke pioenencollectie van wijlen Guy Vervoort officieel geopend.

 


De collectie van 250 pioenen van Guy bevindt zich er tussen 3000 Agapanthussen en 700 Alliums. In het voorjaar van 2016 startte Guy met de aanplant van de pioenenkamer in de plantentuin van Merksplas. Bij de realisatie van dit project gaf hij zijn 93 essentiële pioenen een plaats tussen een verzameling vaste planten. Vooraf had Guy een plan met de inplanting opgemaakt, een echt kunstwerk en met de hand uitgewerkt.

Niet veel na de realisatie van dit prachtige project, kregen we te horen dat Guy zwaar ziek was en dat hij het niet meer lang zou redden. Een van de dingen waar Guy mee zat was zijn levenswerk, zijn pioenencollectie van ongeveer 250 verschillende cultivars. Voor Guy was het belangrijk dat zijn pioenencollectie ‘zijn botanische erfenis’ bij elkaar zou blijven en ook nog te bezichtigen zou zijn.

Bloemenpracht

Tijdens Bloemenpracht op 28 juli wordt de botanische schatkamer van tuinaanlegger en planten kenner Jan Hendrickx geopend.

plantentuinmerksplas.be