Webinar: Voedselbossen: wat zegt de wet?

Inverde organiseert op 25 juni 2021 een webinar over ‘Voedselbossen: wat zegt de wet?’ Voedselbosprojecten schieten als paddenstoelen uit de grond. Volgens de liefhebbers van voedselbossen hebben ze het potentieel om een van de landbouwvormen van de toekomst te worden.

Het webinar gaat dieper in op de wetgeving die van toepassing kan zijn op voedselbossen: de natuurbehoudswetgeving, de wetgeving ruimtelijke ordening en onroerend erfgoed, de landbouwwetgeving, de wetgeving inzake voedselproductie en het houden van dieren in relatie tot voedselbossen. Thema’s die aan bod komen zijn o.m. of je bestaande bossen zomaar mag omvormen naar voedselbossen, of je in groene bestemmingen courante fruitbomen en exotische fruitbomen mag planten, het bouwen van tijdelijke of permanente constructies zoals een composthoop, toilet, schuilhok of materiaalhok en of het beheer van een voedselbos kan geregeld worden in een natuurbeheerplan.


Aan de hand van een aantal concrete cases bekijk je de mogelijkheden voor voedselbossen in Vlaanderen. En weet je welke vergunningen je nodig hebt. Zo kan je met een gerust geweten aan de slag

Meer info en inschrijven: inverde.be