Gardena HandyMower en grastrimmer

Gardena presenteert de HandyMower Li-18/22, de meest compacte accumaaier ter wereld die speciaal ontwikkeld is voor kleine gazons (tot 50 m2). Grasmaaien is daarmee net zo makkelijk als het stofzuigen van de woonkamer. Een grastrimmer gebruik je voor de randjes van het gazon of om moeilijke bereikbare plaatsen te maaien.

 


De HandyMower kan zelfs met één hand gebruikt worden. De draaibare handgreep zorgt voor optimaal gemak. Door de maaibreedte van 22 cm en grote wendbaarheid kun je eenvoudig bij moeilijk bereikbare plaatsen of door smalle doorgangen. De HandyMower is in te stellen op 3 maaihoogtes. Met de mulchfunctie wordt het gemaaide gras fijn versnipperd en weer uitgestrooid op het gazon. De maairesten vormen zo een natuurlijke meststof. Na gebruik is de HandyMower eenvoudig in te klappen zodat je ruimte bespaart in schuur of garage. De krachtige 18V-accu van de HandyMower is uitwisselbaar met andere 18V-gereedschappen van Gardena zoals bladblazer, trimmer en heggenschaar.

 

Nieuwe grastrimmers
Gardena presenteert ook een nieuwe collectie grastimmers: lichtgewicht, uitstekende maaiprestaties, slimme functies en eenvoudige bediening. De nieuwe trimmers werken met een accu of een elektrisch snoer.

De snoerloze EasyCut Li-18/23 en ComfortCut Li-18/23 zijn uitgerust met een krachtige 18V-accu. Door het lichte gewicht en het uitgebalanceerde ontwerp is het bijzonder prettig werken. De telescopische steel pas je aan aan je lichaamslengte en ook de verstelbare handgreep zorgt dat je de juiste werkhouding aanneemt. Je kunt zonder problemen het gras onder trampolines of bankjes maaien. Een speciale beugel beschermt tuinplanten en voorkomt beschadigingen wanneer je bijvoorbeeld dicht langs muren werkt. De trimmerkop is kantelbaar (90 graden) zodat je het gereedschap ook als kantsnijder kunt inzetten. De accutrimmer maakt gebruik van het RotorCut snijsysteem met duurzame high-tech kunststof mesjes. Dat werkt bijzonder stil en levert precieze maairesultaten. De mesjes zijn eenvoudig te vervangen en reservemesjes berg je op in het handvat. De 18V-accu is uitwisselbaar met andere 18V-gereedschappen van Gardena.

GARDENA voegt ook drie elektrische turbotrimmers toe aan het assortiment: de EasyCut 450/25, de ComfortCut 550/28 en de PowerCut 650/28. Deze modellen hebben dezelfde eigenschappen als de accumodellen. De verschillen zitten in de snijdiameter (van 25 tot 28 cm) en de motorcapaciteit (van 450 tot 650 watt). Daarnaast werken de elektrische trimmers met een snijdraad. Via een slim drukmechanisme (Bumpfeed) vul je de snijdraad eenvoudig aan. In totaal zit er 4 meter draad op de meegeleverde spoel.

www.gardena.com