Nationale Tuinweek: De Levende Tuin

De Nationale Tuinweek in Nederland  heeft dit jaar als thema De Levende Tuin. In deze week, die van 8 tot en met 16 juni wordt gehouden, worden diverse activiteiten georganiseerd om consumenten te stimuleren hun tuin te vergroenen.

Tijdens de Nationale Tuinweek bundelen diverse organisaties hun krachten. Dit zijn Stichting Steenbreek, Vogelbescherming Nederland, IVN Natuureducatie, Groei & Bloei en KNNV, vereniging voor veldbiologie. De partijen willen mensen stimuleren om hun tuin te vergroenen door minder stenen en meer planten te gebruiken. Thema dit jaar is De Levende Tuin.


Activiteiten

Tijdens de Nationale Tuinweek vinden diverse activiteiten plaats. Zo wordt onder meer de cursus Tuinvogels (door Vogelbescherming Nederland) en de workshop De Levende Tuin (door IVN, KNNV en Vogelbescherming Nederland) aangeboden. Ook stelt IVN in samenwerking met NL Zoemt de cursus ’Laat jouw tuin zoemen’ beschikbaar voor de afdelingen van IVN, Groei & Bloei, KNNV en andere vrijwilligersgroepen.

Stichting Steenbreek roept zijn 120 aangesloten gemeenten op om tijdens de Nationale Tuinweek een inruilactie te organiseren waarbij inwoners (maar ook scholen, bedrijven en instellingen) een vierkante meter tuinverharding kunnen inleveren in ruil voor een tuinplant.

Op 13 juni vindt bij de provincie Overijssel de inspiratie- en netwerkdag van Stichting Steenbreek plaats. De Tuinweek wordt afgesloten met het Nationale Open Tuinweekend op 15 en 16 juni.