Beurzen Plantarium en GROEN-Direkt gaan samen

Met ingang van 2022 richten de eigenaren van de beurzen Plantarium en GROEN-Direkt een nieuwe organisatie op om tot één evenement voor de Europese tuinplanten retail te komen. De eerste editie staat gepland voor 24 en 25 augustus 2022 op het International Trade Centre in Hazerswoude/Boskoop.

 


De afgelopen twee jaar kon als gevolg van de covid maatregelen de beurs Plantarium geen doorgang vinden en GROEN-Direkt moest hierdoor o.a. haar ProductPromotiePlein schrappen . Mede ingegeven door deze veranderende marktomstandigheden zijn de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (SVB) en GROEN-Direkt BV gesprekken gestart over de toekomst van hun evenementen. De overheersende opvatting daarbij was dat er behoefte is in Nederland aan één compleet evenement voor de sector buitengroen met een internationale uitstraling, waarbij op meerdere momenten van het jaar ruimte is om nieuwigheden te presenteren en elkaar fysiek te ontmoeten. Er was een duidelijke oproep om verder te gaan als één beurs en één organisatie, waardoor deelname met één stand volstaat.

De nieuwe beurs gaat Plantarium|GROEN-Direkt heten. In 2022 zal de eerste editie plaatsvinden op 24 en 25 augustus. Op dinsdag 23 augustus vindt ’s avonds de officiële opening plaats en is de beurs alleen in de avond open. Woensdag 24 en donderdag 25 augustus is de beurs beide hele dagen geopend. De beurs vindt plaats op en rond de GROEN-Direkt hal op het International Trade Centre in Hazerswoude/Boskoop. De ambitie is om Plantarium|GROEN-Direkt de komende jaren uit te bouwen tot een evenement dat meermalen per jaar georganiseerd wordt.