Plantarium focust op verkoop

Het thema van de 33e editie van Plantarium van 26 t/m 29 augustus 2015 in het Plantarium gebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude, is ‘Focus op Verkoop’. De Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij geeft hiermee aan dat verkoop sturing moet/kan geven aan productie. Door bij de productie al na te denken over de verkoop, kan de sierteeltsector beter inspelen op de wensen van de markt.

Plantarium is dé internationale Vakbeurs voor de Boomkwekerij. Deelname uit 15 verschillende landen en vakbezoek uit 48 landen onderstrepen dit internationale karakter en maken Plantarium tot dé groothandelsmarkt van boomkwekerijproducten in Europa. Op Plantarium presenteren zo’n 300 exposanten uit verschillende landen een enorm assortiment boomkwekerijproducten voor de consumentenmarkt in pot en container en als vollegronds product.


De openingsdag staat in het teken van de eindklant. In samenwerking met handelshuizen worden consumenten uitgenodigd voor experttours op de beursvloer. Op donderdag ligt de focus op de retail. Met aandacht voor beleving en presentatie. ‘s Avonds eindigt ‘Plantarium byNight’ met als thema ‘Groen als drager bij citymarketing’.

Op vrijdag maken Wethouders Openbaar Groen en Hoveniers en Groenvoorzieners een rondtoer over Plantarium en spreken over biodiversiteit en groenparticipatie in de hedendaagse stads- en dorpsontwikkeling. Zaterdag kan de consument traditioneel een kijkje nemen in de keuken van de Boomkwekerij.

BreedersPlaza
Op de beursvloer wordt een BreedersPlaza ingericht waar producten op innovatieve wijze worden getoond.

De Retail Experience Store toont hoe de retail van sierteelt kan worden aangepakt, met vernieuwende winkelpresentaties en cross selling met hardware. Samen met deelnemende kwekers en hardware leveranciers worden nieuwe concepten uitgewerkt voor tuin- en groencentra.

Plantarium Groen(er)
Plantarium wil meer ruimte bieden aan toepassingen van groen in de tuin en het openbaar groen. Deelnemers worden betrokken bij diverse uitingen in de tuin, parken en instellingen.

plantarium.nl