Boomkweker Louis Houtmeyers overleden

Boomkweker Louis Houtmeyers uit Eindhout is op zondag 5 juli 2015 onverwacht overleden. Hij zou in september 79 zijn geworden.

Louis Houtmeyers was een van de meest vooraanstaande boomkwekers van ons land. Hij nam midden jaren vijftig de boomkwekerij en het plantencentrum van zijn vader Frans over. Die was als boomkweker gestart in de jaren twintig. In die periode werden vooral ‘nutsplanten’ geteeld, voornamelijk fruitbomen en hagen. Onder impuls van Louis groeide de kwekerij en het plantencentrum Houtmeyers uit tot een toonaangevend bedrijf. Louis stond altijd open voor vernieuwende technologie. In de jaren 60 en 70 speelde het bedrijf bijvoorbeeld een pioniersrol in de containercultuur en de milieuvriendelijke teelt. Vandaag kweekt de kwekerij, die sinds enkele jaren geleid wordt door zijn zoon Wim, meer dan 5.000 soorten vaste planten, bomen, struiken, bodembedekkers en hagen op zestig hectare grond.


Louis Houtmeyers was jarenlang voorzitter van de Boomtelersfederatie Noord-België, en drijvende kracht achter heel wat initiatieven in de boomkwekerij en tuinwereld. In 2006 ontving hij de De Gouden Palm der Kroonorde van Albert II en in 2009 werd hij uitgeroepen tot Tuinpersoonlijkheid van het jaar.

Wij bieden zijn familie en vrienden ons medeleven aan.