PIVABO: 'Werken zonder fossiele brandstof is dichterbij dan je zou denken'

PIVABO: ‘Werken zonder fossiele brandstof is dichterbij dan je zou denken’

Het dossier machines in de CG Annual 2022 staat totaal in het teken van tegemoetkomen aan de diverse klimaatuitdagingen die op ons afkomen. Hoe gaan toonaangevende bedrijven in de sector hiermee om? Om daar een beter beeld over te krijgen, contacteerden we diverse ondernemingen met naam en faam in de groenwereld en legden we hen elk één specifieke vraag voor. In dit artikel laten we Philippe Pieters, zaakvoerer van Pivabo, aan het woord.

Philippe Pieters, zaakvoerder van Pivabo, weet als geen ander dat ook de openbare ruimte op een duurzame manier netjes moet gehouden worden. Pivabo heeft machines in dienst die al volledig elektrisch kunnen functioneren en de vraag die we de heer Pieters willen horen beantwoorden, is hoe ver we nog verwijderd zijn van totaal fossiele brandstof-vrij werken.


PIVABO: 'Werken zonder fossiele brandstof is dichterbij dan je zou denken'
4 x full-electric Posi-Trac bij Ivago in Gent

“Dat is minder ver dan velen waarschijnlijk denken. Als we zien dat een Nimos Posi-Trac werktuigdrager al uitgerust kan worden met zes verschillende werktuigen (zoals een onkruidborstel, heteluchtschroeier, zoutstrooier, maaidek, veegmachine of sneeuwruimschild) en dat de autonomie al meer dan één werkdag bedraagt, dan kunnen we gerust stellen dat volledig elektrisch werken echt wel mogelijk is. Hoe alle voertuigen en/of machines op korte termijn allemaal geladen zullen kunnen worden, is wel een andere vraag. Daar zal de overheid wel nog wat (denk)werk aan hebben…”

“Veel klanten worden momenteel nog afgeschrikt door de hoge investeringsprijs van een full-electric machine. Wij kunnen evenwel vlot en eenvoudig aantonen dat de ‘total cost of ownership’ merkelijk lager uitvalt dan bij versies op fossiele brandstof. Klanten overtuigen een hoger initieel investeringsbedrag te besteden en de overheid aanzetten om voor meer en betere laadinfrastructuur te zorgen, zijn volgens mij momenteel de grootste bekommernissen.”

www.pivabo.be

Benieuwd naar de visie van meer spelers in de groensector?

Bestel de CG Annual 2022 nu in de CG Concept Bookshop en kijk wat onder meer FM Bouwmachines, Eliet, Gebroeders Geens en Husqvarna te vertellen hebben over vergroening.