De Yanmar Vio57 die volledig uitgerust werd door FM bouwmachines © FM Bouwmachines

FM Bouwmachines: “Telkens meest duurzame oplossing zoeken is een must”

Het dossier machines in de CG Annual 2022 staat totaal in het teken van tegemoetkomen aan de diverse klimaatuitdagingen die op ons afkomen. Hoe gaan toonaangevende bedrijven in de sector hiermee om? FM Bouwmachines vroegen we op de man af hoe de machines, meer specifiek die voor het groenonderhoud, inspelen op steeds strikter wordende milieu-eisen. We wilden daarbij ook concreet weten wat dit betekent in de strijd tegen de klimaatopwarming.

Zef Smits (marketing KHB) bezorgde ons het volgende antwoord.


“Bij FM bouwmachines verdelen wij verscheidene machines voor tuinbouw en groenonderhoud. Gericht op deze sector verdelen wij hoofdzakelijk de kranen en wielladers van Yanmar. Deze staan steeds in lijn met de uitstootnormen en zijn zeer efficiënt in het gebruik. Onze verhuurvloot is steeds optimaal onderhouden, waardoor we het gebruiksgemak en de werkefficiëntie uiterst gunstig kunnen noemen, iets wat duidelijk wordt door het verbruik.”

De SV17e minigraafmachine van FM Bouwman
De SV17e minigraafmachine © FM Bouwmachines

“Bij FM bouwmachines gaan we wel nog een stapje verder dan dit. Een en ander betekent dat wij steeds de nieuwste ontwikkelingen op de voet volgen en enkel het allernieuwste aanbieden. Zo kwam Yanmar Compact Equipment met een volledig elektrische minigraafmachine op de markt in 2020. De elektrische SV17e minigraafmachine (1,5 – 2 ton) is voorzien van een 48 volt accupakket, dat snel kan worden opgeladen. De SV17e combineert duurzaamheid met een hoog niveau van comfort, ergonomie en operationele kracht en precisie. Daarnaast lanceert Yanmar een nieuwe generatie Stage V wielladers. Deze nieuwe generatie motoren koppelt uitzonderlijke prestaties aan een lagere uitstoot, dankzij de verbeterde verbrandings- en injectiesystemen én dieselpartikelfilter (DPF). Hierdoor wordt de uitstoot van vervuilende deeltjes tot 90 % gereduceerd. Naast minigravers en wielladers beschikken wij overigens ook over een groot assortiment aan graafmachines, heftrucks, hoogwerkers en voorzetapparatuur, waarmee we telkens duidelijk maken dat het een must is om te blijven zoeken naar de duurzaamste oplossing.”

www.fmbouwmachines.be