‘PCS Ziekten en Plagen’ app

Het Proefcentrum voor de Sierteelt lanceert een nieuwe ”PCS Ziekten en Plagen’ app via www.ziektenenplagen.be. De app is beschikbaar op smartphone, tablet en computer. Met deze digitale gids herkent u als boomteler of groenvoorziener gemakkelijk zelf op elke plaats de waargenomen ziekte of plaag op boom- en siergewassen.

De juiste diagnose stellen kunt u eenvoudig met duidelijke foto’s van parasieten en schadebeelden. Met uw login kunt u als lid van het Waarnemings- & Waarschuwingssysteem ook de inhoud van de informatiefiches W&W en meer foto’s per parasiet bekijken. Dankzij de app kunt u ingrijpen met kennis van zaken.


De app is gratis. Leden van het Waarschuwingssysteem kunnen gebruikmaken van extra functionaliteiten (zie beschrijving boven deze rubriek).

De ‘PCS Ziekten en Plagen’ app was tot nu toe enkel beschikbaar op een Android-smartphone en is vanaf nu beschikbaar op alle smartphones, tablets en computers met internet. Vanaf heden vindt u de app niet meer via Google Play, maar in de webbrowser. Opgelet: Indien je de vroegere Android-app reeds gebruikte, dient u deze te verwijderen en naar de nieuwe webgebaseerde app te surfen via www.ziektenenplagen.be.

De app werd inhoudelijk sterk uitgebreid: alle info van de fiches uit de informatiemap W&W met insecten, mijten, schimmels, bacteriën en virussen en de voormalige online database W&W wordt voor leden van het Waarnemings- en Waarschuwingssysteem raadpleegbaar in deze applicatie. De ‘PCS Ziekten en Plagen’ app vervangt dus de online database W&W op computer. Wel werden weinig gebruikte functionaliteiten zoals ‘parasiet melden’ uit de vorige app verwijderd.

U kunt de app eenvoudig openen door te surfen naar www.ziektenenplagen.be. Ook kunt u een icoon van de app installeren op uw toestel.

www.pcsierteelt.be