Papegay wandelingen tijdens de Gentse Feesten

Tijdens de komende Gentse Feesten (15-24 juli 2016) kunt u genieten van twee geleide wandelingen geven over de geschiedenis van de eerste honderd jaar van de Gentse Floraliën die zich grotendeels afspeelde in de Papegaaiwijk van Gent.

 


De Papegaaiwijk situeert zich tussen de Coupure en de Leie (Rive gauche). In deze wijk werd in 1808 in een kleine herberg (langs de Coupure) de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde (organisator van de Gentse Floraliën) opgericht en werden de eerste bloemententoonstellingen georganiseerd.

Omdat deze tentoonstellingen steeds groter en groter werden moest men voortdurend op zoek gaan naar andere locaties. Tot in 1912 zullen de bloemententoonstellingen meestal doorgaan op verschillende plekken in de Papegaaiwijk.

Met de wandeling ‘100 jaar Floraliën’ keer je een stukje terug in de tijd. Is er nog iets overgebleven van al die bloemisterijen? Stond er echt een Casino in de wijk? Je ontdekt tal van verwijzingen naar de oorsprong van de befaamde Gentse bloemententoonstelling en achteraf bekijk je de papegaaiwijk zeker op een andere manier.

De wandelingen gaan door op 17 en 23 juli, telkens van 10 tot 12u en worden begeleid door Jos De Wael van de VVOG. Deelnemen kost 5 euro.

Meer info vindt u op de website van De Papegay