Overzicht hedendaagse tuin- en landschapsarchitectuur in Oostenrijk

Benieuwd naar nieuwe tuin- en landschapsarchitectuur in Oostenrijk? Bekijk dan de website Next.land waarop interessante hedendaagse voorbeelden van tuin- en landschapsarchitecuur in Oostenrijk worden beschreven.

De website is een initiatief van de Österreichische Gesellschaft für Landschaftsarchitektur und Landschaftsplanung (ÖGLA) in samenwerking met het Institut für Landschaftsarchitektur (ILA) van de Universität für Bodenkultur Wien.


Bedoeling is om een actueel overzicht te bieden van interessante en kwalitatieve nieuwe projecten van tuin- en landschapsarchitectuur in Oostenrijk. Alle projecten worden vooraf beoordeeld door een driekoppige internationale jury. Elementen waarmee rekening wordt gehouden zijn onder meer de kwaliteit en originaliteit van het ontwerp, hun landschappelijke of stedenbouwkundige kwaliteit, de kwaliteit van uitvoering en hun innovatief karakter.
Momenteel staan er 186 projecten op de website.

1270050387 1366121534 1366121614

 

Naar aanleiding van de tiende verjaardag van Next.land verscheen bij de gespecialiseerde uitgeverij Birkhauser een mooi geïllustreerd boek met een overzicht van de hedendaagse tuin- en landschapsarchitectuur in Oostenrijk.

 

boek

NEXTLAND