© Shutterstock

Oproep BFG aan de sector: Never waste a good crisis

Vergroening, we hebben er allemaal belang bij!

Vergroening is één van de doeltreffendste antwoorden op ‘DE’ maatschappelijke uitdaging van de komende decennia, ons klimaat. Hoe morgen eruit zal zien hangt volledig af van hoe we vandaag actie ondernemen. Geen tijd dus voor spelletjes met de concurrentie, eigen “ik” eerst of afscherming van kennis. Het is bittere ernst! Ofwel gaan we samen voor oplossingen, ofwel gaan we samen ten onder.

Tekst: BFG


De Belgische Federatie Groenvoorzieners is de bakermat voor informatieuitwisseling tussen de kennishouders van het groen. Tuinaannemers, landschapsarchitecten, academici, toeleveranciers en al wie een positieve bijdrage kan leveren aan het versterken en verbreden van onze inzichten over “hoe we met groen de wereld kunnen verbeteren”, wordt aangesproken. Deel uw kennis en versterk de strijd tegen de klimaatopwarming, dat is de oproep van de Belgische Federatie Groenvoorzieners. Kunt u kennis delen in de vorm van een uiteenzetting of opleiding? Laat het weten op [email protected]. Vertel hierbij iets meer over wie je bent en waar je te vinden bent (website, sociale media …), waarover je presentatie of opleiding gaat en wanneer en waar geïnteresseerden verwacht worden. BFG-FBEP vertelt het voor jouw verder aan de professionele tuinsector. Enkele voorbeelden waarom jouw kennis belangrijk is.

>> Teach the teacher

Als professioneel tuinaannemer staat u dagelijks in contact met klanten. U weet als geen ander wat er vandaag gevraagd wordt en u heeft gaandeweg
uw technieken, processen en machines afgestemd op de realiteit van vandaag. U wenst deze kennis te delen met onderwijzers en docenten
tuinaanleg en -tuinonderhoud. Op deze manier helpt u het onderwijs actueel te houden en zorgt u ervoor dat afstuderende jongeren direct hun plaats vinden binnen de professionele tuinsector anno 2022.

>> Van onderzoek en ontwikkeling tot implementatie

Professionele toeleveranciers van de tuinsector investeren continu in de verbetering van hun producten en diensten. Betere afstemming op de vraag, meer rendabiliteit voor de tuinaannemer, verhoogde duurzaamheid en een kleinere ecologische voetafdruk zijn slechts enkele van uw motivaties. Maar u heeft uw einddoel pas bereikt wanneer al deze inspanningen zich ook vertalen naar de implementatie. Daarom is het voor u zo belangrijk om de professionele tuinaannemer te informeren en te vormen.

> > Voor wie zin zoekt in werken

Is het u ook al opgevallen dat groenvoorzieners gelukkig door het leven gaan? Dat komt omdat werken in het groen “zin” heeft en “fun” is. Help geïnteresseerden om de overstap naar de groensector te zetten. Vertel geïnteresseerden hoe uw topbedrijf “zin” kan geven aan hun leven. Vertel hen over uw missie om van deze wereld een betere plaats te maken en wat het betekent om alle dagen frisse lucht in te ademen. Doe aan actieve recrutering en start met het voorstellen van de sector en uw bedrijf.


Meer weten? Stuur een mailtje naar [email protected] met als onderwerp “Never waste a good crisis” en vertel BFG hoe ze u kunnen bereiken. Zij
contacteren u zo snel mogelijk want samen gaan we voor oplossingen!

Artikel uit CG Concept Annual # 2022. Bestel hier