OPROEP ARCHITECTUURPRIJS LEUVEN 2019

Leuven is volop in ontwikkeling, de stad vernieuwt en verandert. Achter de gestage groei staat het engagement van velen, van bestuur en burger, van bouwheren en ontwerpers. Dat verdient erkenning. Daarom bekroont de stad Leuven kwaliteitsvolle architectuur op haar grondgebied vierjaarlijks met de Architectuurprijs Leuven.

 


Stad en Architectuur organiseert de prijs in opdracht van de stad en roept nu architecten en bouwheren op om hun projecten in te dienen! Een commissie van deskundigen selecteert hieruit de meest opmerkelijke projecten en stelt deze in het najaar voor in een tentoonstelling en een publicatie. Naast een vakjury die vijf finalisten zal aanduiden en de uiteindelijke winnaar, kan ook het publiek  zich uitspreken over de projecten. Tijdens een geëngageerd einddebat waarop de vijf finalisten worden gepresenteerd en verdedigd door leerlingen van Leuvense scholen, duidt ook het aanwezige publiek zijn favoriet aan. Mis dit zeker niet!

Architecten en bouwheren kunnen tot 28 februari 2019 projecten indienen.

Welke projecten komen in aanmerking?

– projecten gerealiseerd op het grondgebied Leuven (pc 3000, 3001, 3010, 3012 en 3018)

– met een oplevering tussen 15 februari 2015 en 15 februari 2019 en

– uit de disciplines architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur, zowel nieuwbouw als renovatie.  Alle functies komen in aanmerking. Zuiver interieurprojecten komen niet in aanmerking.

Meer informatie
Het volledige wedstrijdreglement inclusief inschrijvingsformulier en de projectfiche  kan je hieronder downloaden of via de website www.stadenarchitectuur.be.

Voor bijkomende informatie contacteer de vzw Stad en Architectuur,  Fleur De Keyser, [email protected], t. 016 22 22 39.